Wonam bouwt 109 appartementen in Houten

Van Wijnen bouwt voor woningcorporatie Wonam 109 duurzame middenhuurappartementen en een commerciële ruimte nabij het station en centrum in Houten.

Het wooncomplex genaamd Luno, dat naar verwachting in Q1 van 2025 wordt opgeleverd, bestaat uit 2-, 3- en 4-kamerappartementen van circa 55 m2 tot 115 m2. Hulpverleners, zorg- en onderwijzend -personeel krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen.

“Mensen die werken in de zorg en het onderwijs zijn essentieel voor Houten, maar hebben het moeilijk op de woningmarkt”, zegt de Houtense wethouder Rosa Molenaar (RO). “Door hen voorrang te geven in de toewijzing zorgt de ontwikkelaar ervoor dat zij in Houten kunnen blijven wonen, in een comfortabele, duurzame én betaalbare woning. Daar zijn wij als college enorm blij mee.”

Isolatiewaarden

Luno is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. De hoge isolatiewaarden zorgen dat de vraag naar energie wordt beperkt. De benodigde energie wordt opgewekt via luchtwarmtepompen en zonnepanelen, aangevuld met groene stroom afkomstig uit zonneparken. Het gebouw krijgt een carrévorm met woningen rondom een gemeenschappelijk binnenhof dat ontmoeting tussen buren stimuleert.

Molenzoom

Project Luno is onderdeel van het woningbouwprogramma Bouwen voor Houten, waarbij het gebied De Molenzoom verandert in een woon-werkbuurt met zo’n 1500 nieuwe woningen.

Molenaar: “In Houten zijn tot 2040 4.750 nieuwe woningen nodig. Een forse opgave. Een deel van deze woningen komt binnen de Rondweg. Maar wel binnen duidelijke kwaliteitscriteria met als basis het Houtens DNA dat het dorpse karakter van Houten behoudt.”