Wet tijdelijke huurcontracten onzeker na ommezwaai BBB

De wet tijdelijke huurcontracten, die huurders beter moet beschermen, is bezig aan een moeizame passage in de Eerste Kamer.

De initiatiefwet van GroenLinks/PvdA-Tweede Kamerlid Henk Nijboer en CU-Tweede Kamerlid Pieter Grinwis heeft als doel te voorkomen dat huurcontracten na twee jaar worden opgezegd, zodat verhuurders de huur kunnen verhogen.

CDA twijfelt

In de Eerste Kamer leek er na passage in de Tweede Kamer een ruime meerderheid te zijn. Nu hebben eerst BBB maar inmiddels ook CDA hun twijfels. BBB lijkt de kant van de verhuurders te hebben gekozen met steun van partijleider Caroline van der Plas. Het CDA zit nog op de wip. Een krappe meerderheid dankzij CDA is nog mogelijk, nu de 15 zetels van de BBB de andere kant zijn opgegaan.

De wet heeft met name impact in grote steden waar door het woningtekort huren in de vrije sector de pan uit rijzen. Demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) steunt de wet dan ook, maar zijn partijgenoten in de Senaat volgen hem niet automatisch. Aanstaande dinsdag 14 november is de stemming.   

Laatste nieuws

Evenementen