Westland Verstandig wil meer woningbouwmogelijkheden voor 'eigen jongeren'

Westland Verstandig, de grootste partij in de gemeente Westland, wil meer ruimte van de provincie Zuid-Holland voor de bouw van woningen voor de  ‘eigen jongeren’.

Fractievoorzitter Peter Duijsens vraagt van het provinciebestuur in het bijzonder meer ruimte voor woningbouw in het buitengebied van Honselersdijk. In een voormalig glastuingebied aan de Middel Broekweg (5,5 hectare) mag van de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning slechts een halve hectare worden gebruikt voor de bouw van maximaal vijftig tijdelijke woningen. De rest van het perceel moet een agrarische bestemming behouden.

Duijsens vindt, aldus de Telegraaf, de opstelling van het provinciebestuur ‘verbijsterend’. In de gemeente Westland is al jaren een schrijnend te kort aan betaalbare huur- en koopwoningen. “En als er al een locatie beschikbaar is, dan werkt de provincies allesbehalve mee”, aldus de fractievoorzitter.

Het bezwaar van Westland Verstandig komt op een moment dat ook demissionair minister Hugo de Jonge in aanvaring dreigt te komen met het provinciebestuur. Volgens de minister vraagt de grote woningbouwopgave in Zuid-Holland – de bouw van 235.000 woningen – om voldoende locaties voor woningbouw, zowel binnenstedelijk als in buitengebieden. Het sterk beperken van bouwmogelijkheden in buitengebieden, zoals een straatje erbij vindt de minister ongepast.   

img
Redacteur
Profiel