Wat hoopte de woningzoekende dit jaar op Funda te vinden?

In het voorbije jaar keken woningzoekers 720 miljoen keer op Funda naar onder meer het duurste huis in Vinkenveen en een villa in Nieuw-Buinen.

Het duurste huis van 2023 staat aan de Vinkeveense Plassen en moet € 19 mln opbrengen. De ‘James Bond style villa’ van 1100 m² woonoppervlakte heeft een veertig meter lang privéstrand met beachhouse, bijna 10.000 m² eigen grond, een binnen- en buitenbad en een privé-nachtclub.

Ook het meest bekeken huis, een villa van € 1,9 mln in het Drentse Nieuw-Buinen, is rijk aan voorzieningen, zoals een infinity zwembad in de woonkamer en een hamam bubbelbad. Daar komt gratis drama bij want het huis moet ‘wegens persoonlijke omstandigheden’ worden verkocht.

De Kwakel

Toch zijn de meeste serieuze woningzoekers vooral geïnteresseerd in huizen tot € 400.000 met een oppervlakte van maximaal 100 m². Dat blijkt ook uit wat naar boven kwam als het huis met de meeste bezichtigingsaanvragen: een rijtjeshuis in De Kwakel uit 2013 van 94 m², met een vraagprijs van € 450.000, energielabel A en een tuin; inmiddels verkocht.

Opvallend is dat de provincie Groningen ook in trek lijkt bij Funda-bezoekers. Daar werden huizen gemiddeld gezien het vaakst bekeken. Dromen we in deze tijden van schaarste misschien graag weg bij betaalbare woningen met veel ruimte en een grote tuin?