WPRI begint met herontwikkeling winkelcentrum Het Stroink

WP Retail Invest (WPRI) is officieel van start gegaan met de verbouwing en uitbreiding van het Enschedese winkelcentrum Het Stroink.

Het winkelcentrum dateert uit de jaren ’70 en is in april 2016 aangekocht door WPRI. In de loop van dit jaar ondergaat het een ingrijpende  metamorfose, zodat het er weer minstens 20 jaar tegen kan.

WPRI voert de herontwikkeling uit samen met Vocus architecten, Blom & Moors en Trafique (de ontwerpers van het openbaar gebied), de winkeliers, aannemer AKOR, Monton Projectmanagement en diverse andere adviseurs.

Tijdens de hele verbouwing zijn alle winkels open en bereikbaar. Inmiddels heeft WPRI nieuwe huurovereenkomsten gesloten met supermarkt Aldi (1500 m²), een horecaondernemer (180 m²) en een rijwielspecialist  (200 m²). Daarnaast zijn met diverse bestaande huurders – waaronder Albert Heijn – nieuwe, langjarige overeenkomsten afgesloten.

De oplevering van het winkelcentrum staat gepland vóór de feestdagen eind 2020. Onder normale (weers)omstandigheden zullen de laatste werkzaamheden met betrekking tot de volledig nieuwe inrichting van het openbaar gebied – inclusief uitbreiding van de parkeervoorzieningen naar 233 gratis parkeerplaatsen – naar verwachting enkele weken later worden afgerond.

Het Stroink
Winkelcentrum Het Stroink ligt in het hart van Stroinkslanden, de meest oostelijk gelegen woonwijk van het stadsdeel Enschede-Zuid. Het winkelcentrum vormt samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation het hart van de wijk. Na de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden zal Het Stroink onderdak bieden aan een full service supermarkt (Albert Heijn), een discount supermarkt (Aldi), diverse lokale versspecialisten en een aantal branches voor de dagelijkse boodschappen die nu nog ontbreken.