Victory Group wil einde aan samenwerking met G&S&

Victory Group wil een einde aan de samenwerking met G&S& bij de herontwikkeling van het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdam Zuidas.

Zo meldt het Financieele Dagblad dinsdag. De investeringsmaatschappij heeft geen vertrouwen meer in projectontwikkelaar G&S&, een dochteronderneming van VolkerWessels. G&S& kampt met leegloop. Directeur Dennis van de Ven heeft volgens de investeringsmaatschappij  onvoldoende capaciteiten om het tij te keren. Ook is sprake van ernstige vertraging in de ontwikkeling van de bouwplannen. Volgens Victory komt die vertraging onder meer door de slechte verhouding van de ontwikkelaar met de gemeente. De G&S&-directie beklaagde zich in een interview met een plaatselijke krant over de wildgroei aan eisen.

Victory maakt de gang naar de voorzieningenrechter, omdat pogingen langs minnelijke weg de samenwerking te ontbinden stuiten op  tegenwerking van de kant van de ontwikkelaar. Vicory kocht eind 2021 voor € 765 mln de grond en de gebouwen van ABN Amro. De locatie zou moeten herontwikkeld naar een complex met zowel woningen als nieuwe, duurzame kantoren. Eerder werkte Victory wel succesvol samen met G&S& bij de herontwikkeling van kantoorgebouw Atrium aan de overzijde van de Zuidas.

Volgens de advocaat van G&S& zoekt de Britse investeringsmaatschappij, aldus het FD, spijkers op laag water. De verslechterende relatie zou vooral te maken hebben met het vertrek van G&S&-directeur Jason Blackmore, een goede vriend van Victory-topman Erik Moresco. Uitspraak over bijna twee weken.

 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen