VanWonen verkoopt horecaplint in Hengelo

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft de horecaplint Lange Wemen van 720 m² in Hengelo verkocht aan horecaondernemer George ten Brummelhuis.

Het nieuwe horecaplein tegenover het stadhuis vormt straks het hart van de grootschalig getransformeerde binnenstad van Hengelo. In de horecawand komen twee horecaformules. De exploitanten worden binnenkort bekend gemaakt.

Boven de horeca komen 39 energiezuinige huurappartementen, waarvan 31 sociale huurappartementen en 8 middenhuur appartementen. Ontwikkelaar VanWonen heeft deze appartementen onlangs verkocht aan woningcorporatie Welbions. De horecawand maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Lange Wemen. In Lange Wemen maakt het oude winkelcentrum Thiemsbrug in de toekomst plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen en ondergronds parkeren. In totaal komen in Lange Wemen 250–300 woningen en 4.000 m² aan commerciële ruimte.

Het gebouw is ontworpen door Koschuch Architects. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Bouwbedrijf Trebbe zal omstreeks mei 2024 starten met de bouw. Ten Brummelhuis verwacht in oktober 2025 de zaak te kunnen openen.

Ten Brummelhuis werd geadviseerd door Boers Real Estate.