VanHuyse gaat Heimstaden helpen bij uitponden huurwoningen

Het Haarlemse makelaarskantoor VanHuyse gaat de Zweedse woningbelegger Heimstaden helpen bij het (deels) uitponden van haar bezit aan huurwoningen in Nederland.  

Via LinkedIn laat VanHuyse-oprichter en eigenaar Frederik van Till weten verheugd te zijn om te om te mogen delen een samenwerking te zijn aangegaan met Heimstaden Nederland. VanHuyse zal Heimstaden gaan ondersteunen bij de verkoop van woningen. 'Een kans die ons in staat stelt onze diepgaande expertise in de vastgoedmarkt en op het gebied van uitponding verder in te zetten', aldus Van Till. 

In oktober 2023 maakte Heimstaden bekend haar uitpondstrategie in Nederland te willen versnellen om de organisatie sterk te houden en te beschermen tegen de verdergaande regulering van de Nederlandse huurmarkt. Op een aantal specifieke complexen na wil Heimstaden al haar woningen uitponden, te beginnen met 2.500 woningen in 2024 en 2025. Dat zal voornamelijk gebeuren door de woningen individueel te verkopen nadat een huurder opzegt.

In janauri ging een nieuwe afdeling van 6 mensen aan de slag bij Heimstaden die zich specifiek richt op de uitpondstrategie. Hiervoor werden ook enkele makelaars van buitenaf aangetrokken.