Van Annelou tot Geert: Dit waren dit de best gelezen berichten op PropertyNL in 2023

De vastgoedmarkt heeft een roerig jaar achter de rug. Bekende spelers raakten in de problemen en vertrouwde gezichten ontvielen de sector. Dit zijn de meeste gelezen berichten op PropertyNL in 2023. 

Voor de top 10 meest gelezen berichten hebben we ons verlaten op Google Analytics. Wat direct opvalt is dat vastgoed nog altijd een peoples business is. Het met afstand meest gelezen bericht betreft het plotselinge overlijden van Erik van Dijk eind juni. Ook de dood van vastgoedadviseurs Bert Peters (eind juni) en Paco Landzaat (augustus) maakte veel los in de branche, gelet op het aantal kijkers die deze berichten openden. 

Exploitant vakantiewoningen

De opvallende nummer 2 in het lijstje meest gelezen, is het faillissement van (delen van) Oasis, een exploitant van vakantieappartementen, tot dat moment onder meer in Ouddorp en Oostenrijk. Wellicht dat ook niet-vastgoedmensen via onze berichtgeving klaarheid wilden krijgen over hun reservering.

Sector in nood

Het zakelijke leed en de onzekere marktomstandigheden voeren sowieso de boventoon in de top 10. Hoewel de stemming nu langzaam weer keert richting "voorzichtig herstel" viel de voorspelling van ABN Amro over de dalende vastgoedwaarden bij veel lezers in goede aarde. De ondergang van de Brabantse ontwikkelaars/bouwers Certitudo en Byldis, waren als tekenen des tijds ook goed voor veel kliks. 

Was er dan helemaal geen goed nieuws waarvoor u speciaal naar PropertyNL ging? Weldegelijk. De beste gelezen transactie deed zich tijdens de Provada aan en betrof de koop van distributiecentrum in Alblasserdam door Deka voor de niet geringe som van € 80 mln. 

Annelou aan het roer

2023 was ook het jaar van 'le roi est mort vive le roi'. En dat vonden de lezers op PropertyNL ook zeer interessant. In de branche zelf was Annelou de Groot de voornaamste 'mover and shaker' met haar aanstelling als nieuwe baas bij Cushman & Wakefield Nederland. Ze was daarmee de opvolger van het zeer vertrouwde gezicht Jeroen Lokerse die voor de firma naar Amerika vertrok. 

Overwinning Wilders

Na 13 jaar kwam er dan toch nog redelijk onverwacht een einde aan bijna een handvol kabinetten onder leiding van Mark Rutte. Met onverwacht gemak wees de kiezer oud-VVD'er en PVV-leider Geert Wilders aan als degene die nu bij voorkeur de kar moet trekken. U was vooral benieuwd wat de PVV nou eigenlijk wil met de woningmarkt. Met ongetwijfeld nog taaie formatiemaanden voor de boeg blijven we het voor u volgen. 

 

De top 10:

  1. Directeur VDG komt om bij ongeval
  2. Markant resorthotel in Ouddorp failliet verklaard
  3. ABN Amro verwacht forse daling vastgoedwaarden
  4. Expat-makelaar Bert Peters overleden
  5. Certitudo in zwaar weer
  6. Vastgoedadviseur Paco Landzaat overleden
  7. Annelou de Groot nieuwe baas Cushman
  8. Brabantse bouwer Byldis failliet verklaard
  9. Wat wil Wilders met de woningmarkt?
  10. Deka koopt voor € 80 miljoen in Alblasserdam