VORM bouwt 126 woningen in Burgemeesterswijk Maassluis

VORM start eind 2025 of begin 2026 met de bouw van twee woontorens met 84 appartementen en 24 grondgebonden huurwoningen in de geherstructureerde Burgemeesterswijk in Maassluis. Daarnaast komen er 18 koopwoningen in hetzelfde plangebied.

Woningcorporatie Maasdelta heeft het plan van bouwende ontwikkelaar VORM gekozen uit een selectie van vijf. Het is het eerste deel van de laatste fase van de Burgemeesterswijk, die van typische  jaren-zestig-flatwijk tot een modern en groen woongebied wordt getransformeerd. Alle huurwoningen in het plan, Burgemeesters van Baken gedoopt, worden in de categorie sociale- en middeldure huur ontwikkeld. Naast de selectie voor de realisatie, verkoopt Maasdelta een ontwikkellocatie, waar 18 grondgebonden koopwoningen worden gerealiseerd in de vrije sector.

Meer sociale huurwoningen

René de Groot, bestuurder bij Maasdelta Groep: “Sinds 2005 is een groot deel van de Burgemeesterswijk in Maassluis vernieuwd. Galerijflats en grasvelden maakten plaats voor een aantrekkelijke omgeving met vooral laagbouw en tuinen. Het plan van VORM als eerste deel van de laatste fase sluit hier op aan met een focus op betaalbaar wonen. Een nieuw gebied dat in balans is, maar waar in deze tijd van schaarste op de woningmarkt meer sociale huurwoningen worden teruggebouwd dan oorspronkelijk de bedoeling was.”

De grondgebonden woningen, naar ontwerp van Schippers Architecten, en de appartementen met een gevelontwerp van Architecten van Mourik, worden gerealiseerd aan een groene, parkachtige zone. De woningen worden opgeleverd met warmtelussen, in combinatie met een warmtepomp.

Sloop en nieuwbouw

Het terrein waar de twee nieuwe woontorens verrijzen is nu nog bebouwd met een galerijflat uit de jaren zestig. Deze wordt gesloopt. Hierover heeft Maasdelta de huurders geïnformeerd en de woningcorporatie helpt bewoners met het vinden van een vervangende huurwoning. Nadat de laatste bewoner een nieuw onderkomen heeft gevonden, wordt de sloop gestart en het terrein bouwrijp gemaakt.

Ronald Snoek, directeur VORM Bouw: “We hebben gezocht naar een optimale constructieve opzet, waarmee we de hoeveelheid beton kunnen verminderen en we de bouwtijd kunnen versnellen. Dit vermindert bovendien de milieubelasting.”

In 2025 starten de sloopwerkzaamheden. De oplevering vindt naar verwachting medio 2027 plaats.

Laatste nieuws

Evenementen