VDG verkoopt portefeuille van 67.000 m² aan Macquarie

VDG Real Estate heeft het VDG Four Portfolio van in totaal 67.000 m² verkocht aan het Australische Macquarie Asset Management, een wereldwijde financiële dienstverlener.

De portefeuille bestaat uit drie state-of-the-art logistieke nieuwbouwobjecten in logistieke hotspotregio’s in Nederland.

De portefeuille is volledig verhuurd aan zowel nationale als internationale huurders. LSE Logistics betrok in Venlo een ontwikkeling van 14.000 m². In Ede wordt een pand op maat gerealiseerd van 13.000 m² voor huurder HatchTech. In Helmond wordt een bedrijfsruimte van 40.000 m² gerealiseerd voor huurder Modexpress. Alle panden worden of zijn gebouwd door bouwbedrijf Unibouw – onderdeel van Van Dijk Groep – en medio 2023 opgeleverd.

Koper Macquarie Asset Management investeert al 15 jaar in de Europese logistieke vastgoedsector en beheert een portefeuille met 67 panden in Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Christian Goebel, co-hoofd van Macquarie Asset Management’s Core/Core-Plus Real Estate strategie: ‘Door de combinatie van de strategische posities langs de assen van Europa’s supply chain netwerken en toekomstgerichte faciliteiten, zal deze portefeuille helpen om aan de eisen van huurders en consumenten te voldoen in de zich evoluerende digitale economie.’

Erik van Dijk, eigenaar VDG Real Estate: ‘Een portefeuille als deze, met hoogwaardige, duurzame en toekomstgerichte panden, verdient een betrouwbare koper. Daarom is deze deal off-market tot stand gekomen.’

VDG Real Estate werd bijgestaan door 1530 Real Estate en CMS op het gebied van juridische zaken en Savills trad op als commercieel adviseur namens de koper.