VDG Warehouse in Venlo opgeleverd

Vorige week heeft VDG Real Estate het project VDG Warehouse Venlo opgeleverd in Greenport Venlo. Huurder LSE heeft zijn intrek genomen en is operatief vanuit de nieuwe bedrijfslocatie, die in totaal bestaat uit 13.500 m2.

Het nieuwe logistieke centrum heeft een goede bereikbaarheid. Het ligt direct langs snelwegen A73, A67 en A74, spoorlijn Eindhoven-Venlo en nabij Bargeterminal Venlo, waarmee de locatie zeer geschikt is voor zowel nationale als internationale distributie. LSE verzendt pakketten en pallets wereldwijd. Het bedrijf was voorheen actief op meerdere locaties in Venlo, maar vond in VDG Warehouse Venlo de plek om te centraliseren en de E-fulfilment activiteiten verder uit te breiden.

Moderne efficiëntie
VDG Warehouse Venlo heeft een opslagcapaciteit van 21.000 palletlocaties, duizenden picklocaties en moderne kantoorruimte. Met de loading docks aan de voorzijde en gescheiden verkeersstromen van auto’s en vrachtwagens, biedt het warehouse een efficiënt logistiek proces waarbij de ruimte op het terrein maximaal is benut. Het warehouse wordt daarnaast voorzien van stroom en warmte door middel van zonnepanelen, waarbij de overcapaciteit wordt teruggebracht in het net.