UrbanLinx moet platform worden met € 250 mln aan light industrial

Patron Capital, de pan-Europese institutionele investeerder die zich richt op door vastgoed gedekte investeringen, en Base Investments, de Nederlandse vermogensbeheerder, hebben UrbanLinx gelanceerd, een platform om in te investeren duurzame licht industriële assets in Nederland.

Het platform heeft al objecten verworven in Houten en Amsterdam als onderdeel van de portefeuille. UrbanLinx gaat zich richten op het duurzaam renoveren en uitbreiden van bestaande gebouwen en gaat daarnaast activa verwerven met een waarde tussen € 5 mln en € 25 mln. Patron en Base zijn eropuit de komende drie jaar een portefeuille ter waarde van circa € 250 mln samen te stellen.

Al twee transacties

Het pand in Houten, in december 2023 verworven van Conway Holding International voor € 8,3 mln (Kadaster), omvat circa 11.400 m² aan magazijn- en kantoorruimte op het adres Sleepboot 2-4 in een goed bereikbaar, bedrijvengebied. Het Amsterdamse pand werd gekocht van Jurred Bedrijfshuisvesting, is gebouwd in 1985 en omvat circa 10.200 m² magazijn- en kantoorruimte, opgesplitst in multi-tenant ruimtes.

Base Investments zal het vermogensbeheer van beide multi-let vastgoedobjecten overnemen de komende jaren. Die zullen worden geüpgraded qua uiterlijk, techniek en inrichting. UrbanLinx zal een ‘transform-to-green’-strategie volgen, waarbij algemene ESG-criteria worden gevolgd.

Het platform verlengt de samenwerking tussen Patron en Base Investments die twaalf jaar geleden begon toen Patron het kantoor- en light industrial platform Merin overnam.

Gerichte investeringen

Julian Rosenburg, Investment Director bij Patron Capital, zei: ‘Deze deals in Houten en Amsterdam weerspiegelen onze strategie om gerichte investeringen te doen met als doel modern light industrial projecten op toekomstbestendige locaties te creëren. Naast robuuste inkomsten van een gediversifieerde huurdersgroep biedt dit plan de mogelijkheid om waarde te creëren door middel van duurzame renovatie, zoals wij dat doen samen met onze partners bij Base Investments.’

Rodiaan Gijselaar, Managing Director van Base Investments, zegt: ‘In de huidige markt zien we opnieuw een grote kans om te investeren in licht-industriële activa. Dit is een markt met een groeiende vraag naar high kwalitatief hoogwaardige, duurzame gebouwen en met een aanbod dat de vraag niet kan bijhouden.’

De aankoop in Amsterdam werd bemiddeld door Van Dijk & ten Cate en Stout Vastgoed Consultancy; GreenbergTraurig, Savills, FSE en CFP traden op als adviseurs voor de koper. Bij de overname in Houten werd bemiddeld door Platform Real Estate en Zuijdplas & Partners; Greenberg Traurig, Savills, FSE en CFP traden op als adviseurs voor de koper.