United Rentals huurt in Rotterdam-Botlek

United Rentals International heeft 22.100 m² gehuurd in Rotterdam Botlek.

Verhuurder is Mileway. Het gaat om 22.100 m² bedrijfsruimte met bijbehorend kantoor en 7000 m² buitenruimte aan de Shannonweg 11-15 alsmede de Nieuwesluisweg 176-178.

United Rentals International is onderdeel van United Rentals, een van de grootste verhuurbedrijven van materieel ter wereld, met een geïntegreerd netwerk van meer dan 1500 vestigingen in Noord-Amerika, 38 in Europa, 23 in Australië en 19 in Nieuw-Zeeland. United Rentals is een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming aan de NYSE.

Overname

Jurgen Verschoor, Vice President Europe bij United Rentals zei: 'Wij zijn erg trots op de recente overname van de EQIN I Indu-Tools groep. Dit is een strategische stap die zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze activiteiten in West-Europa. Om de groei van deze industriële verhuurbedrijven te kunnen realiseren, zullen wij de Rotterdamse activiteiten van beide bedrijven op deze centrale locatie in de Botlek vestigen, dicht bij onze klanten.'

Last Mile

Mileway is een van de grootste eigenaren van Last Mile Logistics-vastgoed in Europa met een portfolio van meer dan 1600 gebouwen van in totaal 14 miljoen vierkante meter in 10 landen. Met een toegewijd team van ruim 400 medewerkers en een lokale aanwezigheid in al onze markten bedienen we meer dan 9000 klanten in uiteenlopende sectoren.

BRiQ real estate bracht, in collegiale samenwerking met JLL, de transactie namens Mileway tot stand, terwijl United Rentals International werd begeleid door De Mik Real Estate Partners.