Triade Vitree bouwt werk- en dagbestedingslocatie op Het Erf Urk

Triade Vitree start binnenkort met de bouw van een nieuwe werk- en dagbestedingslocatie op Het Erf Urk in de Zeeheldenwijk op Urk.

Deze ontwikkeling omvat de verhuizing van twee bestaande locaties, Kinderboerderij De Stekplek en Dagcentrum Peppelstek. Deze beide locaties waren toe aan vernieuwing. Triade Vitree biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische stoornis, en jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De nieuwe locatie op Het Erf Urk wordt een geïntegreerde werk-, belevings- en ontmoetingsplek. Hier krijgen mensen met een (licht) verstandelijke beperking de kans om actief deel te nemen als ‘meewerker’ of deelnemer. Naast werkzaamheden is er ruimte voor diverse belevingsgerichte activiteiten. Daarnaast behoudt de kinderboerderij die Triade Vitree samen met Stichting Kinder Boerderij Urk (SKBU) beheert, haar publieke functie voor de inwoners van Urk en omgeving.

Het woonzorgerf Het Erf Urk wordt gezamenlijk ingericht door drie zorgorganisaties, waaronder Triade Vitree. De nieuwbouwprojecten voor bewoners van ZONL en Philadelphia bevinden zich in een vergevorderd stadium.