Ton Hillen uitgeroepen tot Vastgoedman van 2023

Ceo Ton Hillen van Heijmans is tijdens het Nationaal Vastgoeddiner in Amsterdam uitgeroepen tot Vastgoedman van 2023.

Hij kreeg de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Karin Laglas. Zij prees de manier waarop Hillen na een moeilijke tijd met Heijmans de weg naar boven heeft gevonden. 'Door verlieslatende projecten af te stoten en de focus weer op Nederland te richten, heeft Hillen het bedrijf weer op een winstgevende koers gekregen,' aldus Laglas.

Doordat Heijmans de zaken weer op orde heeft en weer een echt Nederlands bouw- en vastgoedbedrijf is geworden, speelt het bedrijf volgens de vakjury een fundamentele rol in de aanpak van grote maatschappelijke thema’s als de woningnood, ruimtelijke ordening en de energietransitie.

Tot slot vindt de jury Hillen een voorbeeld van een authentiek leider die altijd dicht bij zichzelf en zijn passie voor het bouwen en ontwikkelen is gebleven. 'Door na de mavo op te klimmen tot ceo van Heijmans is hij een inspiratie voor jonge mensen die liever met hun handen dan met hun hoofd werken. Ook al staat hij als ceo inmiddels verder af van de operatie, hij blijft een betrokken leider door interesse te tonen in de mensen en projecten van Heijmans. Deze prijs moet dan ook worden gezien als een bekroning van zijn dertigjarige carrière, die hem van beginnend projectontwikkelaar uiteindelijk voerde tot ceo,' aldus de juryvoorzitter.

De vakjury koos de winnaar uit vijf genomineerden. De andere kandidaten waren Rob Haans, Sander van Oss, Marcus Meijer of Matthijs Storm. De Vastgoedman of vrouw van het jaar wordt sinds 2002 uitgereikt aan de persoon die zich in de vastgoedsector op een uitzonderlijke manier heeft onderscheiden.

Tijdens dezelfde avond werd ook de Vastgoedmarkt oeuvreprijs uitgereikt aan Cor van Zadelhoff voor de belangrijke bijdrage die hij aan de vastgoedsector heeft geleverd.

img
Redacteur
Profiel