Timeless en Tristan verkopen Raaks aan Duitse belegger

Episo 4, een vastgoedfonds van Tristan Capital Partners en Timeless Investments hebben het winkelcentrum 
Raaks in Haarlem verkocht aan Kansa Grundstücksgesellschaft.

Kansa is een fonds beheerd door KGAL Investment Management. Het winkelcentrum, oorspronkelijk verworven als onderdeel van een bredere portefeuille van Generali in 2015, heeft een totaalboppervlakte van circa 12.100 m² en ligt boven de grootste parkeervoorziening van Haarlem. Het is volledig verhuurd aan 17 retailers, biedt een sterke huurdersmix van nationale winkelketens en lokale retailers en heeft een gewogen
gemiddelde verhuurtermijn van iets minder dan acht jaar. Belangrijkste huurders zijn Albert Heijn, Bever, Pathé en Intersport.
Jean-Philippe Blangy, head of asset management bij Tristan Capital Partners: "Huurdersvraag en klantentevredenheid blijven sterk voor goed gelegen winkelcentra zoals Raaks in Haarlem. Dit winkelcentrum heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd in termen van economische groei en koopkracht, een trend die in heel Nederland zien."

Tim van Veggel, managing partner bij Timeless Investments: "Deze overname door een Duits fonds bewijst duidelijk dat deze asset zich de afgelopen jaren heeft bewezen als een kwalitatief hoogstaand winkelcentrum, wat een positief teken is voor de nieuwe eigenaar."

Brickstone Retail, Savills en Houthoff adviseerden de verkoper tijdens de transactie. De koper werd geadviseerd door Loyens & Loeff.