Tijdelijke studentenwoningen in Nijmegen

Door tijdelijke woningen te plaatsen aan het Toernooiveld willen de Radboud Universiteit en SSH& samen iets doen aan de grote kamernood onder studenten. De ambitie is om in mei 149 studentenwoningen op te leveren.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 1, 26 januari 2024

De geplande zelfstandige wooneenheden hebben een oppervlakte van 22 m² en zijn uitgerust met eigen kook- en sanitaire voorzieningen en een balkon. Met energielabel A zijn ze comfortabel en duurzaam. Bij de woningen komen gezamenlijke voorzieningen, zoals een was-/ontmoetingsruimte, een fietsenstalling, postvakken en een groene buitenruimte.

De studentenwoningen blijven vijftien jaar staan op het Toernooiveld, tot en met 2038. Daarna volgt demontage en zijn de woningen op een andere locatie opnieuw te gebruiken.

De universiteit treft diverse (compenserende) maatregelen om de biodiversiteit van het gebied op en rond het Toernooiveld te behouden.

De Radboud Universiteit en SSH& deden samen het voorwerk voor dit huisvestingsproject. SSH& begeleidt de bouw van het project verder. Om de locatie voor woningen te kunnen gebruiken, sluiten de universiteit en SSH& een erfpachtovereenkomst, waarin de universiteit de grond voor vijftien jaar aan SSH& ter beschikking stelt.

De woningen zijn bestemd voor reguliere studenten van de Radboud Universiteit.

www.ru.nl/over-ons/nieuws