The Roofs – 655 woningen – in Den Haag opgeleverd

Dicht bij Den Haag Centraal zijn de twee woontorens met 655 woningen opgeleverd.

Project The Roofs, een ontwikkeling van Provast, is in belegging bij ASR Dutch Core Residential Fund en het CBRE Dutch Residential Fund.

De woningen variërend van sociale huur, middenhuur en vrije sector reilen tot 100 meter hoog. The Roofs bestaat uit 114 sociale huurappartementen, 246 luxe appartementen en 295 middenhuurappartementen met uitzicht op zee, het Haagse bos en zelfs de skyline van Rotterdam. Het opvallende ontwerp van de twee woontorens met hun gepixelde toppen is van architectenbureau MVRDV uit Rotterdam.

Alle woningen zijn gasloos en voldoen aan hoge duurzaamheidstandaarden. De gevels zijn vormgegeven in natuursteen en hout. De transparante commerciële begane grond met een oppervlakte van ruim 700 vierkante meter huisvest onder meer horeca en dienstverlening. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage met circa 244 autoparkeerplaatsen en ruim 1500 fietsparkeerplekken. Ook biedt het gebouw bewoners deelmobiliteit en zijn er met het Centraal Station naast de deur diverse OV-mogelijkheden.

Beide woontorens van The Roofs gerealiseerd door de bouwcombinatie J.P. van Eesteren en BESIX NL. De woningen zijn al voor de oplevering volledig verhuurd dankzij Wooove en Frisia Makelaars. Het pand wordt beheerd door vb&t Vastgoedmanagement.