The Cloud verkocht voor € 165 mln

In Amsterdam heeft een van de grootste single-asset deals van het jaar plaatsgevonden. Het gaat om kantoorgebouw The Cloud, waar het Europese hoofdkantoor van Uber gevestigd is en ook Spaces en Amazon huurders zijn.

De partijen hebben geen koper en financiële details bekendgemaakt. PropertyNL heeft in de markt vernomen dat met de transactie ongeveer € 165 mln gemoeid is.

Het project is door Cairn Real Estate en Impact Vastgoed namens een grote Amerikaanse investeerder verkocht. Cairn was samen met Impact Vastgoed uit Rotterdam verantwoordelijk voor de renovatie en herontwikkeling van The Cloud en beide waren vanuit die rol co-investeerder in het project. 

The Cloud is gelegen aan de Meester Treublaan 7 in het Amsterdam-Oost. Het pand omvat 20.000 m² kantoorruimte en 195 parkeerplaatsen.

Het voormalige backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank bij treinstation Amsterdam-Amstel is grootschalig gerenoveerd, waarbij een groot atrium met een glazen dak is gerealiseerd en grote vloervelden van minimaal 4000 m². Het kantoorgebouw heeft Energielabel A en de Breeam-certificering Very Good.  

Tegelijk met de oplevering van de herontwikkeling heeft de investeerder het pand verkocht. Met de transactie is een substantiële beleggingswinst gerealiseerd, aldus de belegger.

Cairn blijft na de overdracht zorgdragen voor het dagelijkse beheer van het gebouw en het servicen van de huurders, waaronder Uber, Spaces en Amazon. Cairn Real Estate is een onafhankelijke, strategische multi-asset en investmentmanager, die investeringsprojecten initieert, structureert en beheert voor institutionele beleggers en (inter)nationale family offices. 

JLL, CBRE, Loyens & Loeff, PwC, Greenberg Traurig en Houthoff zijn bij de totstandkoming van de transactie betrokken geweest.