Tessa Flantua directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf

Tessa Flantua is per 1 januari benoemd tot directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

De directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling (GVO) bij het RVB bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rijksgronden en rijksvastgoed om ruimtelijke beleidsdoelen te realiseren, zoals de woningbouwopgave.

Flantua M.T., MSc is via de makelaardij en projectontwikkeling bij de gemeente Utrecht terechtgekomen. Daarna is zij bij het Rijksvastgoedbedrijf begonnen bij de afdeling Verkoop. Bij het RVB is Flantua doorgegroeid naar afdelingshoofd van de afdeling Verkoop en vervolgens naar kwartiermaker van de nieuwe directie GVO.

Flantua studeerde Makelaardij, Commercieel Vastgoed Management aan de Hanze Hogeschool en behaalde haar Master of Science in Real Estate en Master of Real Estate bij de Amsterdam School of Real Estate. Zij heeft tevens het Strategic Leadership Program gevolgd bij Nyenrode.

Flantua, kwartiermaker directie Gebieds- en Vastgoedontwikkeling: ‘Er spelen complexe opgaven op het gebied van woningbouw in Nederland, waar het inzetten van Rijksvastgoed een middel kan zijn om tot oplossingen te komen. Het gaat daarin niet alleen over woningbouw, maar over het vinden van de juiste balans tussen (betaalbaar) wonen, werken, mobiliteit, klimaat, leefbaarheid, energie, groen en natuur. Ik ben van mening dat het Rijksvastgoedbedrijf als grootste vastgoedorganisatie van Nederland niet stil kan zitten; daarom heb ik als kwartiermaker de directie Gebieds- en Vastgoedontwikkeling opgericht. De stap naar de functie van directeur voelt voor mij als afmaken waar ik aan begonnen ben.’