Studioninedots ontwerpt zeven woongebouwen in Plaspoelpolder in Rijswijk

Studioninedots ontwerpt voor Miss Clark op de plek van het huidige Kessler Park in Rijswijk zeven gebouwen met in totaal 1.300 woningen.

Verouderde, deels leegstaande kantoor- en bedrijfsgebouwen in de Plaspoelpolder maken plaats voor de nieuwe wijk At The Park, een campus voor wonen, werken, studeren en ontspanning. De nieuwe gebouwen worden losstaande blokken, die volgens een schaakbordpatroon in het gebied worden gepositioneerd. De nieuwbouw is geïnspireerd op de stedelijke bebouwing en brede straten van de Plaspoelpolder. In de plinten komen voorzieningen, als ‘makerspaces’, werkplekken en horeca.

De eerste bouwfase (30.000 m2) omvat de realisatie van drie woongebouwen voor studenten. Gebouw B (18.800 m2) is de grootste en biedt ruimte aan 450 studio’s voor jonge bewoners en vormt de entree van de nieuwe wijk. Het gebouw wordt gevormd door twee zachtgroene, rotsachtige delen die tegen elkaar lijken te leunen. Tussen deze ‘rotsblokken’ ontstaat een beschut atrium waar bewoners kunnen ontspannen, een verjaardagsfeestje kunnen houden of een sportklasje kunnen organiseren. Studioninedots is ook de ontwerper van het stedenbouwkundig plan voor At The Park.

Boom Landscape maakt één integraal ontwerp voor de publieke ruimte, zoals een watertuin, een centraal plein, een studententuin en ook kleinere buitenruimtes. Nu nog wordt het gebied bepaald door een gebouw uit de jaren negentig, waar Shell en TNO waren gehuisvest. Dat gebouw wordt goeddeels gesloopt, maar de originele draagconstructie van dat gebouw krijgt een nieuw leven als een vijftien meter hoge, weelderig groene pergola. Ook krijgt een deel van het oude keldernetwerk een functie als wadi.

img
Redacteur
Profiel