Studentencomplex in Maastricht verkocht

Stichting Maastricht School of Management (MSM) heeft het (studenten)complex The Ed in Maastricht aan Zinc Real Estate verkocht.

Het complex aan het Endepolsdomein omvat zo’n 8.600 m2 en bestaat uit een souterrain, begane grond en 7 etages. Binnen deze lagen bevinden zich 147 appartementen, bestaande uit 133 onzelfstandige appartementen, variërend tussen de 23m2 en 50m2, en 14 zelfstandige woningen met een oppervlakte tussen de 71m2 en 76m2. Daarnaast beschikt The Ed over 37 privéparkeerplaatsen op eigen terrein.

Met een groeiend tekort aan studentenwoningen, zijn complexen zoals The Ed van cruciaal belang voor het faciliteren van de groeiende studentenpopulatie in Maastricht. The Ed ligt in Maastricht Randwyck en is initieel bestemd voor uitbreiding van Maastricht University. Tegenwoordig wordt het gebouw echter vooral gebruikt voor het faciliteren van (studenten)woningen. De ligging van het pand is hierbij ideaal, met Maastricht University, het MECC en MUMC+ op loopafstand. Het centrum van Maastricht is eenvoudig bereikbaar per fiets (10 minuten) of via het naastgelegen treinstation Randwyck.

Zinc Real Estate zal het gebouw blijven inzetten voor huisvesting van studenten. Het complex zal een re-branding ondergaan naar full-service studentenhuisvesting, waarbij de woonunits en algemene ruimtes worden gemoderniseerd om te voldoen aan de hedendaagse standaarden. Hiervoor is Zinc Real Estate een samenwerking aangegaan met Creneau International. Tevens zal het complex verduurzaamd worden naar minimaal een energielabel A. Het is de bedoeling dat The Ed medio augustus 2024 wordt opgeleverd, zodat de eerste studenten hun entree kunnen maken voorafgaand aan de start van het nieuwe studiejaar. De verhuur en het beheer van de units is in handen van een lokale partner, Huizen Beheer Maastricht.

Savills begeleidde Stichting Maastricht School of Management binnen het verkoopproces in collegiale samenwerking met Spauwen Werrij, bedrijfsmakelaar uit Heerlen. Verkoper werd juridisch bijgestaan door Boels Zanders. Zinc Real Estate werd geadviseerd door TND Real Estate en juridisch bijgestaan door Osborne Clarke.

Laatste nieuws

Evenementen