Start bouw nieuwbouw Sluyter Logistics in Assen

Op feestelijke wijze is vandaag de start van de bouw van Sluyter Logistics in Assen ingeluid.

Bouwonderneming Aan de Stegge Twello sloeg samen met Sluyter Logistics, bouwpartners en de wethouder van de gemeente Assen de eerste paal van de nieuwbouw op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid. Met deze Breeam-NL Excellent gecertificeerde nieuwbouw verdubbelt Sluyter Logistics de ruimte voor haar logistieke activiteiten.

Samenvoeging

Het nieuwe bedrijfsgebouw op een perceel van vijf hectare zal bestaan uit 15.250 m² warehouse/expeditie inclusief 26 laad-/losdocks, 1650 m² mezzanine en 1575 m² kantoorruimte. Met de nieuwbouw voegt Sluyter Logistics de twee huidige vestigingen in Assen samen.

Sjouke Vogelzang, directeur van Sluyter Logistics Assen: ‘Met de nieuwbouw ontstaat er een goede uitvalsbasis voor al onze bedrijfsactiviteiten en zal onze op- en overslagcapaciteit ruim verdubbelen. Tevens creëren we met onze nieuwbouwlocatie een hub-functie om de binnensteden van Assen, Emmen, Hoogeveen en omliggende plaatsen duurzaam te kunnen bevoorraden. Wij hebben al diverse elektrische voertuigen en dat aantal gaat alleen maar groeien.’

Optimalisatieslag

Onder begeleiding van BrainStone bouwmanagement/projectontwikkeling maakte Palazzo architecten het ontwerp van de nieuwbouw. Aan de Stegge Twello wist vervolgens een aantal optimalisaties toe te passen op het oorspronkelijke bouwplan. JVZ ingenieurs bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek staat voor een duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen.

De oplevering van het gebouw in Assen vindt plaats in augustus 2024.