Start bouw fase 1b Holenkwartier in Hoorn

De woningen in fase 1a van Holenkwartier in Hoorn zijn bijna gereed voor de oplevering. De bouw van fase 1b is gestart.

De palen gaan nu de grond in voor de parkeergarage. Fase 1b ligt in de noordoosthoek van Holenkwartier. Hier verrijzen 66 woningen, van bescheiden studio’s en royale eengezinswoningen tot lofts en luxe penthouses verdeeld over Blok 17, 18, 19, 22 en 23. Deze staan opgesteld rond een fraai gemeenschappelijk binnengebied met veel groen. Hieronder bevindt zich de half verdiepte parkeergarage. Scholtens Bouw uit Wognum realiseert wederom deze fase in Holenkwartier.

Alle woningen zijn voorzien van een (vloer)verwarmingssysteem dat draait op energiezuinige, lage temperaturen. De warmtepompen zijn aangesloten op een collectief warmtenet. Hierdoor hangen nergens units aan de gevel. De daken zijn waar nodig bedekt met zonnepanelen en her en der beplant met sedum: een natuurlijke bedekking die mooi oogt én het blok nog eens extra isoleert.

De vijf woonblokken rusten op een half verdiepte parkeergarage. Deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van Holenkwartier die hier een parkeerplaats bezitten. Dit maakt het gebied zo autoluw mogelijk. Bij elke woning hoort één parkeerplaats. Woningeigenaren gebruiken samen tevens een veilige, afgesloten fietsenstalling.