Round Hill wil op hoger niveau doorschakelen

Ja, de bestaande Nederlandse entititeiten van Round Hill zijn eind dit jaar failliet verklaard. En nee, niet omdat het zo slecht gaat. De vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar wil -ook in ons land- onder een nieuwe vlag en met een nieuwe investeerder verder in het hogere segment. 

De woordvoerder van Round Hill worstelt met de informatie die hij kan vrijgeven over de op handen zijnde deal met een Amerikaanse branchgenoot die een fors minderheidsbelang zou willen nemen in Round Hill. 
Wel wil hij benadrukken dat de Nederlandse activiteiten niet in zwaar weer verkeren, ondanks het nieuws over het faillissement dat op 20 december werd aangevraagd voor Round Hill Capital Netherlands en Roundhill Development Management Netherlands.  'We hebben een langdurige toewijding tot de Nederlandse markt en onze huidige investeringen en activiteiten worden niet beïnvloed door deze proactieve beslissing van ons die bedoeld is om twee entiteiten in Nederland af te bouwen.'

Investeerder moet balans versterken

Om een iets groter stuk van de sluier op te lichten, verscheen er op 19 december, een dag voor het faillissement van de Nederlandse entititeiten,  een artikel via de site Reactnews.com. Daarin valt te lezen dat het bij de nieuwe investeerder gaat om een partij die voor $ 31 mrd een significant minderheidsbelang zou willen nemen in het bedrijf. Met het geld moet de balans van Round Hill worden versterkt en kunnen nieuwe investeringsvehikels worden opgericht. Round Hill blijft met de nieuwe eigenaar een pan-Europese belegger en moet meer gaan concurreren met andere grotere vastgoedvermogensbeheerders. CEO Michael Bickford zou ook na de gedeeltelijke verkoop aanblijven in zijn huidige rol en als aandeelhouder.