Parkeergarage wordt woontoren bij Katshoek Rotterdam

De Amsterdamse buurtontwikkelaar DubbeLL gaat een woontoren met basisschool ontwikkelen tussen bedrijfsverzamelgebouw Katshoek en ZOHO in Rotterdam. Al eerder maakte DubbeLL de transformatie van Katshoek tot woningen bekend. 

Bij de meest recente aankondiging lijkt er sprake van een slip of the tongue bij VMX Architects dat trots op haar website meldde een prijsvraag te hebben gewonnen voor invuling van de locatie. 'We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ons project is gekozen als de winnende inzending in de competitie voor de locatie in Rotterdam, gelegen tussen de Katshoek van Maaskant en de opwindende nieuwbouwontwikkeling Zoho. Dit inclusieve project omvat een woontoren, een basisschool met sporthal, gemeenschappelijke werkruimtes en een handige parkeerknooppunt. Samen dragen deze componenten bij aan een positieve impuls en een scala aan mogelijkheden om de buurtontwikkeling te versterken.'

Nadat RTM XL, een publieksplatform voor architectuurliefhebbers in de Maasstad het nieuws via X (Twitter) deelde, verdween de overige informatie over het projecht schielijk van de site van VMX. Op de locatie -Schoterboshof 44- waar het woongebouw is voorzien, staat nu nog een parkeergarage. Het Kadaster leert dat deze in eigendom is van de Gemeente Rotterdam. 

Het is niet eerste ontwikkeling die DubbeLL aanpakt in het gebied. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de buurtontwikkelaar in opdracht van studentenhuisvester Xior 245 woningen gaat realiseren in nu nog bedrijfsverzamelgebouw Katshoek.