Nieuw bedrijvenpark op voormalig terrein busbedrijf Enschede

Naar nu bekend is geworden is Steko Vastgoed uit Borne eind vorig jaar tot overeenstemming gekomen over de aankoop van het voormalige TAD-terrein in Enschede van branchegenoot De Marne Vastgoed uit Zwolle. Op dit moment wordt een nieuwe bedrijfsmatige invulling van het terrein onderzocht.

 

Het terrein van voormalig busbedrijf TAD bevindt zich aan de Deurningerstraat in Enschede en is 6.800 m2 groot. Het gebied achter het Tinq-tankstaan lag er jaren goeddeels braak en verrommeld bij. 

In overleg met de Gemeente Enschede is Steko momenteel bezig met het uitwerken van een passende invulling. Te denken valt aan een kleinschalig afgesloten en groen aangekleed bedrijvenpark gericht op lichte industrie. Hierbij staan duurzaamheid, biodiversiteit en creativiteit hoog in het vaandel. Het streven is dat deze locatie een positieve bijdrage gaat leveren aan de bedrijfsvoering van de nog nieuw te vestigen MKB'ers.

Het TinQ tankstation zal in de komende periode verfraaid worden voor een frisse nieuwe uitstraling. Verder heeft Kruse Groep van de oude eigenaar opdracht gekregen om het perceel achter het tankstation bouwrijp te maken. In de komende periode zullen omwonenden benaderd worden door de nieuwe eigenaar van de grond om de diens plannen met bewoners te bespreken.