Nautisch nieuwbouwproject Spijkenisse op koers

Toekomstige bewoners, gemeente Nissewaard en bouwende projectontwikkelaar VORM gaven dinsdag het startsein voor de realisatie van nieuwbouwproject Rederij in Spijkenisse, naar ontwerp van Schippers Architecten.

De 22 kadewoningen en 34 appartementen vormen samen één van de afsluitende fasen van nieuwbouwwijk De Elementen in gemeente Nissewaard. De woningen en appartementen zijn bedoeld voor zowel gezinnen als senioren. Ongeveer 30% van de woningen valt binnen het betaalbare segment (onder de NHG-grens). Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd. Bewoners hebben alle belangrijke voorzieningen om de hoek, zoals een supermarkt, scholen, sportclubs, zorgvoorzieningen, weekmarkten, boetieks, bars en natuurgebieden. Bewoners hebben zelfs de mogelijkheid tot koop van een ligplaats voor een eigen boot.

Wethouder Chris Hottentot (RO en Duurzaamheid) van Nissewaard: “Het is mooi dat we dit met elkaar kunnen ontwikkelen voor mensen die hier graag willen komen wonen. De verschillende woningtypen bieden daar alle gelegenheid voor. Ik ben ook trots op het feit dat we qua duurzaamheid een fikse bijdrage kunnen leveren aan de woonkwaliteit van Rederij.”