Nabij Silicon Valley kost huis ter grootte van hotelkamer € 2 mln

Wonen aan de rand van Silicon Valley, Californië, mag wat kosten. Voor een ‘cosy’ bungalow van 30 m² wordt omgerekend € 1,6 mln gevraagd. En er is naar verluid al € 2 mln geboden.

De bieders op het stekkie aan 10036 Carmen Road in Cupertino, zo’n zeventig kilometer van San Francisco, kijken niet op van de vraagprijs. De bungalow mag dan niet groter zijn dan een ruime hotelkamer, het draait hier allemaal om locatie locatie locatie. “Wonen in de San Francisco Bay Area is uniek”, zegt David Stark, woordvoerder van de Bay East Association of Realtors. “Uniek omdat er tegenwoordig zo weinig keuze is voor kopers en omdat mensen hier heel graag wonen.”

Wie zo uniek wil wonen, moet echter minimaal miljonair zijn. Direct nadat de woning, die is ingeklemd tussen huizen ter waarde van zo’n € 5 mln, op de markt verscheen, kwamen er zes biedingen binnen. Het hoogste bod tikte, omgerekend, € 2 mln aan. Eerlijk is eerlijk, naast de gezellige hotelkamer, krijgen kopers daar wel een tuin van 728 m² bij. Nadeel: het perceel ligt op een helling, wat bouwen lastig maakt.

“Dit huis krijgt veel biedingen vanwege de kavelgrootte en de omgeving", zegt aankoopmakelaar Maxwell Dukelow over het kleinste huis dat in meer dan tien jaar tijd in Cupertino te koop heeft gestaan. “Ik kan me voorstellen dat een investeerder of een bouwbedrijf naar de mogelijkheden van dit pand kijkt, een mooi huis van zo'n 330 m² bouwt en het uiteindelijk voor zo'n $ 5 mln verkoopt.”

De woning is inmiddels onder bod, zo laat Zillow, het Amerikaanse Funda, zien.