NSI verkoopt kantoorgebouwen in Zoetermeer

NSI heeft twee leegstaande kantoorgebouwen aan de Eleanor Rooseveltlaan 3-25 en 29-51 in Zoetermeer verkocht aan de Belgische ontwikkelaar Cornerstones Development.

De transactie omvat 7690 m² kantoorruimte en 150 parkeerplaatsen. Voor Cornerstones Development is dit de eerste aankoop in Nederland. De gemeente Zoetermeer heeft het perceel eind vorig jaar geïdentificeerd als potentieel woongebied.

Uit de leveringsakte blijkt dat de koopsom € 7 mln bedraagt. NSI kocht de kantoorpanden samen met nog meer vastgoed volgens het Kadaster voor een totaal bedrag van € 27,8 mln.

Cornerstone Development is een Belgische ontwikkelaar uit Kontich (ten zuiden van Antwerpen), met een porfolio met woningen en zorgvastgoed. CEO Koen Ickroth richtte het bedrijf op in 2011.

Bas Wilberts, director alternative investments bij Savills, licht toe: 'In het verkooptraject is er niet alleen gekeken naar de huidige kantoorfunctie, maar ook naar de mogelijkheden van het perceel in de toekomst. Het feit dat de locatie in potentie gebruikt mag worden als woongebied, heeft bijgedragen aan een brede beleggersinteresse en een goede verkoopprijs.'

NSI werd bij deze transactie begeleid door Savills. Cornerstones Development werd geadviseerd door Harbinger Real Estate Development.