NSI koopt tot € 20 mln aan eigen aandelen in

NSI gaat voor maximaal € 20 mln aan eigen aandelen inkopen. Daarmee vergroot de beursgenoteerde kantorenbelegger haar eigen belang met maximaal 10% van de uitstaande aandelen. 

 

Bij de algemene vergadering van aandeelhouders op 21 april 2023, kreeg NSI al toestemming om het inkoopprogramma in gang te zetten.  Het programma gaat in op 11 maart 2024 en loopt tot 30 september 2024. De aandeleninkoop zal worden uitgevoerd door een financiële tussenpersoon.

Verkoop Laanderpoort

De verkoop van Laanderpoort heeft NSI bevrijd van een omvangrijke kapitaalverplichting, waardoor het mogelijk is om elders aantrekkelijkere kansen te benutten', aldus NSI-ceo Bernd Stahli in een toelichting. 'Omdat ze sterk zijn verdisconteerd, beschouwen we onze aandelen als de meest aantrekkelijke belegging die we op dit moment kunnen doen. De opbrengst van Laanderpoort in combinatie met de sterke balanspositie vormt de basis van het aandeleninkoopprogramma van € 20 miljoen. NSI blijft zich inzetten voor kapitaaldiscipline en waardecreatie’.