Moeskops en MOOS slaan handen ineen voor bouw prefab woningen

Moeskops’ bouwbedrijf en het Amsterdamse In The Middle Of Our Street (MOOS) gaan een samenwerking aan om in Noord-Brabant en Limburg op grote schaal prefab-woningen te kunnen realiseren.

Het bedrijf MOOS  ontwikkelde in vier jaar tijd een positie in dit relatief nieuwe marktsegment en levert inmiddels grootschalig betaalbare prefab-woningen. Om de circulaire legoblokken snel en efficiënt te kunnen stapelen, werkt MOOS samen met regionale bouwpartners, zoals Moeskops’ bouwbedrijf.

“Wij selecteren per regio vaste bouwpartners. We zoeken naar familiebedrijven met een omzet tussen de € 50 en 100 mln per jaar, met een sterke regionale verankering”, vertelt Joost Hoffman, algemeen directeur MOOS. “We zijn trots dat Moeskops’ bouwbedrijf de samenwerking met ons wil aangaan. De komende jaren gaan we ook in Brabant en Limburg honderden woningen realiseren. Het ervaren team van Moeskops’ zorgt voor de realisatie van funderingen, parkeergarages, algemene voorzieningen die op die projecten nodig zijn.”  

CO2 reduceren

Harrie Moeskops, algemeen directeur Moeskops’ bouwbedrijf, merkte dat zijn team direct ‘aan ging’ bij de kennismaking met MOOS. “We hebben al heel wat zogenaamde circulaire of industriële woonconcepten voorbij zien komen in de voorbije jaren, maar wij staan voor de bouw van gedegen gebouwen en hebben een naam hoog te houden. Voor de toepassing van dit concept staan alle lichten op groen. We gaan onze opdrachtgevers graag kennis laten maken met wat deze samenwerking voor hen kan opleveren. We zullen dus niet alleen op projecten van MOOS onze diensten inzetten, maar ook op onze eigen projecten de ‘legoblokken’ van MOOS gaan inzetten. Er zijn al meer dan 20 verschillende woningplattegronden van te maken, dus we kunnen er voor iedere doelgroep mee bouwen. Het motiveert nog extra als je weet dat we per appartement van 60 m² zo’n 10 ton CO2 reduceren ten opzichte van de traditionele manier van bouwen.”

De komende maanden gaat MOOS ook in andere regio’s vergelijkbare samenwerkingen aan. Het bedrijf is nog op zoek naar bouwpartners in de regio’s Groningen, Zwolle/Flevoland, Utrecht, Rotterdam/Den Haag en Arnhem/Nijmegen.