Mirage zet Blokker in de etalage

De Mirage Retail Group zoekt een koper voor winkelketen Blokker en heeft daartoe potentiële kopers benaderd, meldt Het Financieele Dagblad.

Mirage heeft dit tegenover het FD bevestigd. Ondanks de bezweringen van Michiel Witteveen vorig jaar in PropertyNL Magazine dat Blokker bij Mirage blijft is de nieuwe directeur van Mirage, Ynse Stapert, nu meteen overgegaan tot verkoopplannen voor Blokker.

Eerder al probeerde Mirage de speelgoedwinkelketen Intertoys aan geïnteresseerden te slijten. Toen dat niet lukte, kondigde het bedrijf aan dat het later een nieuwe poging zal wagen. Ook heeft Mirage een zware tijd achter de rug met het sluiten van Big Bazar en BCC.

Verliesgevend

Blokker heeft circa vierhonderd winkels in Nederland die huishoudelijke producten in de brede zin verkopen. Stapert zegt tegen het FD dat het ‘onderliggend heel goed gaat’ met Blokker, maar de keten is al jaren verliesgevend.

De vraag is dan ook wie in de huidige moeilijke markt voor retail geld neertelt voor een winkelketen waar in moet worden geïnvesteerd om weer winstgevend te worden. Blokker heeft te kampen met concurrentie van onder meer Action, HEMA en zoals de hele sector van onlineverkopen.