Meisjesschool Zevenaar wordt woon-zorgcomplex

De Rotterdamse projectontwikkelaar Van Omme & De Groot gaat de voormalige meisjesschool in het Gelderse Zevenaar verbouwen tot een woonzorgcomplex voor dementerende ouderen. 

De voormalige meisjesschool aan de Didamsestraat 35 bevindt zich aan de rand van de binnenstad, recht tegenover het historische Landgoed Huis Sevenaer. Het pand was het laatst in gebruik als kantoor van de Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland. Van Omme & De Groot kocht het eind 2020 voor € 850.000 van de stichting, zo leert het Kadaster. 

Het toekomstige woon-zorgomplex, ontworpen door Lengkeek architecten en ingenieurs,  moet een thuis gaan bieden aan  zorgbehoevende ouderen met dementie, hoewel andere vormen van ouderenzorg ook mogelijk zijn. Aan de de voormalige meisjesschool, een gemeentelijk monument, wordt een nieuwbouwuitbreiding toegevoegd. Op deze manier ontstaat er ruimte voor in totaal 34 zorgstudio’s en 2 tweekamerappartementen.

Leidende rol monument


De nieuwbouw van 4 lagen vindt plaats aan de zij- en achterkant van het monumentale pand en gaat naadloos over in het hogere monument zodat dit 'de leidende rol houdt'. De hoofdentree wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke positie en in de nabijheid ervan wordt een modern element door het monument heen gesneden. Dit element benadrukt enerzijds de hoofdentree en anderzijds zorgt het voor een sterkere relatie tussen het monument en de nieuwbouw. Door het slopen van de bestaande bijgebouwen ontstaat een ruime beschutte tuin aan de achterzijde van het pand.

Van Omme & De Groot moet nog een omgevingsvergunning aanvragen.