Meer dan driehonderd betaalbare huurwoningen op Carnisse Eiland in Rotterdam-Zuid

Heijmans, Era Contour en Dura Vermeer ontwikkelen 525 woningen op Carnisse Eiland, een nieuwe stadsbuurt in Rotterdam-Zuid.

De drie bouwers verenigd in Ontwikkelcombinatie Carnisse hebben daarover een overeenkomst getekend met de gemeente Rotterdam. Bedoeling is in het gebied tussen de Carnissedreef en het Zuiderpark een gevarieerd woningaanbod te realiseren, bestaande uit koopwoningen (35%) en sociale- en middeldure huurwoningen (65%). In het hart van de wijk komt een paviljoen met een buurtplein voor alle bewoners uit de buurt. Ook krijgt de buurt nieuwe verbindingen met het Zuiderpark. 

Carnisse Eiland wordt volgens de ontwikkelaars een groene wijk. Binnen de woonblokken bevindt zich straks een groen dek met daaronder parkeermogelijkheden voor de bewoners. De buitenkant van de woonblokken wordt voorzien van een groene overgangszone in de vorm van een pergola of luifel.

“Als wethouder van Bouwen en Wonen ben ik blij hoe het Hart van Zuid zich ontwikkelt. Het is ontzettend mooi dat er veel betaalbare woningen komen, zodat ook mensen uit de wijk de stap naar een nieuwe woning kunnen maken. Maar ook de meerjarige verbinding tussen de betrokken partijen en de inzet die zij tonen is een compliment waard. Het wordt er alleen maar mooier op en Zuid verdient dit”, aldus wethouder Chantal Zeegers.

img
Redacteur
Profiel