MN Services koopt twee middensegment-complexen in Zoetermeer

Van der Kooy Vastgoed heeft twee nieuwbouwcomplexen aan de Hugo de Grootlaan en de Aletta Jacobslaan en HeemAvenue in Zoetermeer-Oosterheem verkocht aan MN dat namens PMT optrad.

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) verwerft in totaal 48 duurzame appartementen in nagenoeg geheel het middensegment. De appartementen zijn gemiddeld 81 m2 groot en hebben ieder een eigen warmte- en koelinstallatie. Klunder Architecten was verantwoordelijk voor ontwerp. Adriaan van Erk Groep draagt de zorg voor de bouw.

“Het realiseren van huurwoningen in het middensegment is een groeiend probleem. Bij de aanvang van de verkoop leek de transactie uitdagend te worden, als gevolg van verhoogde inflatie, hogere rentes, hogere bouwkosten, dalende huizenprijzen en uiteraard de regulering van de woningmarkt. Door een optimaal woonproduct te realiseren, konden alle betrokken partijen nader tot elkaar worden gebracht”, aldus Bas Wilberts, head of Residential & Hotel Investment bij Savills.

De bouw past bij de herontwikkeling van de wijk Oosterheem. In het verleden was Oosterheem voornamelijk een aantrekkelijke buurt voor gezinnen, maar de wijk verandert steeds meer in een gemengde woonwijk met ook young professionals, alleenstaanden en ouderen.

Savills heeft verkoper commercieel begeleid. Koper werd juridisch geadviseerd door Lexence.

 

img
Redacteur
Profiel