Logistiek magazijn G-Park Culemborg opgeleverd

GLP, ontwikkelaar en exploitant van logistiek vastgoed, heeft de voltooiing van G-Park Culemborg bekendgemaakt.

G-Park Culemborg heeft een metrage van 41.000 m² en is een moderne, hoogwaardige logistieke faciliteit met oog voor duurzaamheid en Breeam Excellent-certificering. Het hypermoderne magazijn heeft 40 dockdeuren, een royale vrije hoogte van 12,20 meter en energiebesparende voorzieningen zoals LED-verlichting, klimaatplafonds en driedubbel glas in de kantoren. Het heeft voorzieningen voor huisvesting van fauna en volledig elektrische koel-/verwarmingssystemen. Het dak is gedeeltelijk bedekt met zonnepanelen en biedt ruimte voor verdere uitbreiding.

Marktpotentieel

In een straal van 500 kilometer rond G-Park Culemborg wonen ruim 170 miljoen consumenten, een enorm marktpotentieel. Deze nabijheid, gecombineerd met de uitstekende infrastructuur en transportnetwerken van Nederland, heeft een breed scala aan Europese, Amerikaanse en Aziatische bedrijven aangetrokken om hun logistieke faciliteiten in de regio te vestigen.

Philippe Hendriks, Country Director Nederland & België, GLP: ‘Dit magazijn voldoet aan de strengste normen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid, connectiviteit en toegankelijkheid en biedt uitstekende kansen voor klanten die willen groeien in het hart van Europa.’