Lizan Goossens-Kloek nieuwe bestuurder Woonbron

Per 1 mei start Lizan Goossens-Kloek als nieuwe bestuurder bij woningcorporatie Woonbron. Ze is de opvolger van Karin van Dreven, die binnenkort vertrekt bij de corporatie. 

Goossens-Kloek start per 1 mei bij Woonbron, een woningcorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht, Nissewaard en Zuidplas. Samen met bestuursvoorzitter Richard Sitton gaat zij het tweehoofdige bestuur vormen. 

Goossens-Kloek (52) is opgegroeid in de Alblasserwaard en woont in Rotterdam. Na het gymnasium rondde zij onder meer een studie tot bedrijfseconoom, registeraccountant (beide Erasmus Universiteit Rotterdam) en vastgoeddeskundige (Amsterdam School of Real Estate) af.

Ze heeft inmiddels ruim 28 jaar ervaring in de internationale en nationale controle- en adviespraktijk, met een specialisatie in de woningcorporatie- en bouwsector. Sinds 2013 is zij als partner verbonden aan Deloitte, en heeft zij een leidinggevende positie in de landelijke controle- en adviespraktijk van woningcorporaties en de Rotterdamse auditpraktijk. Haar expertise ligt op vastgoed en projectontwikkeling, evenals de cultuuraspecten van een corporatie.