Klantenenquête Patrizia: zestig procent wil meer in vastgoed beleggen

Zestig procent van de klanten van Patrizia wil de komende vijf jaar het aandeel van vastgoed in hun beleggingsportefeuille vergroten. 

Zo blijkt uit de tweede jaarlijkse klantenenquête onder honderd grote Europese institutionele beleggers. Een op de zeven beleggers zegt zich voor te bereiden op een aanzienlijke toename van beleggingen in commercieel vastgoed. Daarbij is de vraag naar vastgoed dat het slimmer maken van steden ondersteunt, waaronder hernieuwbare energie, transport, logistiek en woningen, bijzonder groot.

Tegelijkertijd geeft twee derde van de beleggers aan het aandeel van infrastructuur ten opzichte van andere beleggingscategorieën in de komende vijf jaar te willen vergroten, waarvan 20% een toename van meer dan 10% voorziet.

"Wij zijn ervan overtuigd dat dit het decennium voor infrastructuur wordt. De vraag naar investeringen in deze sector is groter dan ooit, vooral gedreven door de snelle veranderingen die we zien over de gehele wereld. Regeringen kunnen de wereldwijde megatrends van verstedelijking, demografie, digitale connectiviteit, sociale inclusie, klimaatverandering en decarbonisatie niet bijbenen. Investeringen van private ondernemingen zijn essentieel als we deze uitdagingen het hoofd willen bieden en een slimmere infrastructuur voor bloeiende en leefbare steden willen bouwen", aldus Graham Matthews, CEO Infrastructure bij Patrizia.

Terwijl de groei in vastgoed aanhoudt, is Patrizia volgens hem perfect gepositioneerd om te profiteren van de groeiende synergie tussen vastgoed en infrastructuur. “Die synergie is de sleutel is tot het slimmer maken van steden en gebouwen. We weten dat gemeenschappen zonder goede infrastructuur niet kunnen gedijen."

Uit de enquête blijkt ook dat beleggingen in hernieuwbare energiebronnen, nutsbedrijven, vervoer en zorg op grote belangstelling kunnen rekenen. Patrizia beheert meer dan € 55 mrd aan activa.

img
Redacteur
Profiel