Kennemer Wonen start nieuwe verduurzamingsronde

Het verduurzamen van woningen voor huurders van woningcorporatie Kennemer Wonen krijgt ook meteen in 2024 een vervolg.

Begin dit jaar wordt gestart met het verduurzamen van 24 woningen aan De Vlei en De Kandelaar, 29 woningen aan de Mariënstein en 37 woningen aan de Vredenoord in Heiloo. Kennemer Wonen werkt hiervoor samen met verduurzamingspartner Coen Hagedoorn Bouw, als onderdeel van de Noord-Hollandse Duurzaamheids Coalitie (NHDC). De verduurzaming zorgt voor CO2-reductie, minder woonlasten en meer wooncomfort voor de bewoners.

Koersplan

De projecten zijn onderdeel van een groot project van 1100 huurwoningen die Kennemer Wonen in de periode 2022-2026 verduurzaamt. In het koersplan ‘Een thuis maken we samen’ heeft de wooncorporatie de ambitie benoemd om in 2030 5000 woningen gereed te hebben voor de warmtetransitie en 2000 woningen volledig van het gas af te halen.

‘We willen woonlasten beperken en met C02-reductie een bijdrage leveren aan de noodzakelijke energietransitie. We zijn hierin al een heel eind op weg,’ zegt Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.

Samenwerking

In Heiloo verduurzaamt Kennemer Wonen dit jaar in totaal 90 woningen uit de jaren 70. De werkzaamheden worden uitgevoerd als onderdeel van de NHDC, een samenwerkingsverband van wooncorporaties uit Noord-Holland en de bouwbedrijven Coen Hagedoorn Bouw en BAM Wonen.

Bij de verschillende projecten wordt ingezet op het verlagen van de warmtevraag van de woning, door de woningen te voorzien van optimale isolatie van o.a. gevel, dak en vloer.

Ook wordt de beglazing vervangen door HR++ beglazing en waar nodig worden de kozijnen vernieuwd. Er komt een nieuwe mechanische ventilatie met CO2 sturing in de woning en er worden voorzieningen aangebracht om over te kunnen gaan op elektrisch koken. Als er nog geen zonnepanelen aanwezig zijn, worden deze geplaatst. De werkzaamheden van de 3 projecten in Heiloo worden na de zomer van 2024 afgerond.