Kabinet alsnog akkoord met 438 studentenwoningen op campus Uilenstede in Amstelveen

Bij studentencampus Uilenstede in Amstelveen mogen 438 studentenwoningen worden bijgebouwd.

Ook zijn er mogelijkheden voor de ontwikkeling van short stay-appartementen. Om de bouw van extra woningen mogelijk te maken moet wel het Luchthavenindelingbesluit worden gewijzigd, zo blijkt uit een brief van minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Studentenhuisvester Duwo en de gemeente Amstelveen hebben al jaren de wens om Uilenstede met duizenden wooneenheden uit te breiden door herontwikkeling van het naastgelegen verouderde kantorengebied Kronenburg. Er is in het gebied echter sprake van zware geluidhinder van passerende vliegtuigen. Uit vrees voor gezondheidsschade weigerde het Rijk jarenlang elke vorm van permanente of tijdelijke woningbouw, uitgezonderd de opvang van asielzoekers en vluchtelingen.

Nieuwe inzichten over geluidadaptief bouwen maken het toch mogelijk een eerste stap te zetten in de herontwikkeling van het gebied, aldus De Jonge. Hij komt daarmee tegemoet aan de wensen van onder meer D66 en ChristenUnie. Of op een later moment nog meer woningen kunnen worden bijgebouwd is afhankelijk van uitvoerig onderzoek naar risico's op mogelijke gezondheidsschade.

De gemeente Amstelveen is blij met het kabinetsvoorstel. Wethouder Gordon wil samen met de eigenaren voor een deel van het gebied zo snel mogelijk een passend bouwplan maken.

img
Redacteur
Profiel