JLL signaleert in Nederland toenemende beleggingsactiviteit

In Nederland is het laatste kwartaal sprake van een lichte toename van de beleggingsactiviteit, aldus JLL bij de presentatie van de Global Capital Outlook.

Gedurende de laatste drie maanden van vorig jaar werd er voor bijna € 2,1 mrd belegd in Nederlands vastgoed. Het totale beleggingsvolume over het afgelopen jaar komt daarmee op € 7,3 mrd.

“Ondanks een daling van 58% jaar-op-jaar, liet het vierde kwartaal een stijging zien van 18% ten opzichte van het gemiddelde investeringsvolume gemeten over de eerste drie kwartalen," zo verklaart Sven Bertens, head of Research & Strategy van JLL in Nederland.

Hij verwacht in 2024, naast de groei in alternatieve sectoren zoals campuslocaties, datacenters en infrastructuur ook een toenemende interesse in kantorenvastgoed. “De groeiende vraag naar ‘groen’ kantorenvastgoed vanuit gebruikers en meer duidelijkheid over het toekomstig ruimtegebruik zorgt bij beleggers voor meer vertrouwen in de kantorensector. Beleggers zien vooral kansen in de grote verduurzamingsopgave, in veel van de Nederlandse steden bestaat er namelijk een groot gat tussen de vraag en het aanbod van ‘groen’ kantorenvastgoed."

 

img
Redacteur
Profiel