Isidoor Hermans directeur Ontwikkelmaatschappij Fellenoord in Eindhoven

Fellenoord, de publieke ontwikkelmaatschappij van de provincie Noord-Brabant en gemeente Eindhoven, heeft maandag 4 maart haar nieuwe directeur en raad van commissarissen (RvC) gepresenteerd. Isidoor Hermans staat vanaf nu als directeur aan het roer van de BV.

Ontwikkelmaatschappij Fellenoord staat aan de lat voor de gebiedsontwikkeling aan de noordzijde van station Eindhoven Centraal. Hermans wordt met deze benoeming de komende jaren het gezicht van de ontwikkelingen in het gebied. De vijfkoppige RvC wordt ingevuld door voorzitter Roger van Boxtel, Caro van de Venne, Daan van der Ree, Ingrid de Boer en Arent van Wassenaer.

‘Met de benoeming van de directeur en de raad van commissarissen bereiken we een nieuwe mijlpaal voor de ontwikkelmaatschappij Fellenoord’, aldus wethouder Stijn Steenbakkers (gebiedsontwikkeling KnoopXL en Brainport). ‘Aan de noordzijde van het station liggen veel kansen en uitdagingen waarmee we verder en versneld aan de slag moeten. Met dit krachtige team en de schat aan ervaring die deze mensen met zich meebrengen, heb ik er veel vertrouwen in dat we belangrijke stappen kunnen zetten in de realisatie van woningen, werklocaties, meer groen en het verbeteren van de leefbaarheid. Ik kijk ernaar uit om samen met Isidoor Hermans, de RvC en de provincie te gaan bouwen aan een bruisende wijk in het hart van Eindhoven én een toegangspoort voor de Brainportregio.’

Isidoor Hermans is een bestuurder met een bewezen staat van dienst in complexe gebiedsontwikkelingen en projecten in de publieke sector. Hij was onder meer directeur bij het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Daarnaast gaf hij leiding aan de gebiedsontwikkeling Wilderszijde, de realisatie van de innovatieve hoogspanningsverbinding Randstad 380 kV en aan de ontwikkeling van station Den Haag Centraal.