IWG groeide in eerste drie kwartalen 2023 met 612 locaties wereldwijd

IWG, moederbedrijf van Regus en Spaces, voegde in de eerste negen maanden van 2023 wereldwijd 612 flexibele kantoorlocaties toe aan het netwerk.

IWG voegde vorig jaar 462 nieuwe locaties toe. De snelle groei van deze nieuwe locaties wordt volgens IWG aangejaagd door vastgoedeigenaren en partners die willen inspelen op de groeiende vraag naar hybride werkomgevingen.

Veel van deze vastgoedeigenaren hebben leegstaande ruimte op te vullen omdat er minder vraag is naar traditioneel kantoorvastgoed. Ceo Mark Dixon, oprichter van IWG: "We zijn vandaag de dag getuige van de zogenoemde ‘Great Lease Resignation’. Steeds meer bedrijven zeggen hun langlopende huurcontracten voor hun kantoorruimte op en vervangen deze door kortlopende overeenkomsten met flexibele werkplekaanbieders. Hierdoor zien we veel interesse van vastgoedeigenaren en investeerders die willen profiteren van de stijgende vraag naar hybride werkoplossingen en kiezen voor een samenwerking met ons. Het is deze fundamentele verschuiving die de snelle groei van ons netwerk voedt.’’

Een groot deel van die nieuwe locaties bevindt zich buiten de grote stad; in voorsteden en gemeenten waar een grote vraag is naar hybride werkoplossingen. Een van die nieuwe locaties betreft het nieuwe Regus-kantoor in Alphen aan den Rijn. Het gebouw maakt onderdeel uit van het kantorencomplex ‘De Continenten’. Het nieuwe IWG-kantoor heeft een totaal verhuurbaar kantooroppervlak van 1.000m2, verdeeld over de tweede, derde en vijfde verdieping. Het gebouw biedt gebruikers hoogwaardige kantoorruimtes, een gemeenschappelijke ruimte en een ruim aanbod aan faciliteiten, zoals flexibele ontmoetingsplekken en bemande receptie.

Regus in Alphen aan den Rijn is tot stand gekomen via een partnerovereenkomst. Dixon: “Bij IWG hebben we onze capital-light-groeistrategie versneld waardoor we kunnen profiteren van het groeiende netwerk van vastgoedbeleggers die hun rendement willen maximaliseren door met ons in zee te gaan. In feite hebben we in de eerste helft van 2023 evenveel overeenkomsten getekend als in heel 2022, en dit aantal blijft verder toenemen. De snelle groei die ons wereldwijde netwerk biedt, met duizenden locaties in meer dan 120 landen, is een belangrijk concurrentievoordeel en biedt onze klanten een hoogwaardige en professionele werkplek, waar ze zich ter wereld ook bevinden."

img
Redacteur
Profiel