IKEA opent kleinste winkelfiliaal van Nederland in Leeuwarden

In Leeuwarden opent in september het eerste Nederlandse IKEA Plan & Order Point, een winkel annex showroom.

Het IKEA Plan & Order Point in Leeuwarden opent in september in Winkelpark De Centrale in Leeuwarden, waar het Zweedse warenhuis ruimte huurt. Bezoekers kunnen rondkijken in een typische IKEA showroom en samen met IKEA-medewerkers bestellingen plaatsen. Ook is er een selectie woonaccessoires te koop. Het is de eerste toevoeging van een Plan & Order Point aan de dertien Nederlandse vestigingen is.

Het Plan & Order Point in Leeuwarden is gericht op het ontwerpen van ruimtes in huis. De nieuwe IKEA locatie biedt 650 vierkante m² aan wooninspiratie. Dat is een stuk compacter dan de huidige IKEA-winkels in Nederland, die elk zo’n 25.000 m² beslaan. 

Annemarieke Jansen, commercieel directeur IKEA Nederland: 'De lancering van ons eerste Plan & Order Point markeert een volgende stap in de omnichannelstrategie van IKEA. Daarbij richten we ons op het verbeteren van de toegankelijkheid voor consumenten en op We hopen de nieuwe formule in de toekomst uit te kunnen rollen naar andere plekken in het land.'