Honderd nieuwe woningen in Heemskerk

Gemeente Heemskerk en Timpaan/Trebbe hebben een intentieovereenkomst getekend voor honderd woningen in De Heerlijkheid Curtis.

Gemeente Heemskerk en ontwikkelaars Timpaan en Trebbe hebben op 20 december een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van Eikenhof 2, door de ontwikkelaars omgedoopt tot De Heerlijkheid Curtis. De nadruk in het project ligt op duurzaamheid, leefbaarheid en kwaliteit.

Timpaan/Trebbe nemen de coördinatie van het participatieproces en de bewonerscommunicatie op zich. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het ontwerp. Het definitieve ontwerp is naar verwachting eind 2024 klaar. Dan komt er een omgevingsplan en naar verwachting kan 2026 de bouw beginnen.

De 100 woningen zijn zeer divers, van appartementen tot drielaagse woningen. In 1 van de clusters wordt een meergeneratiehof ontwikkeld, waarin starters, senioren en gezinnen samenleven. De toekomstige bewoners van De Heerlijkheid Curtis komen gemakkelijk met elkaar in contact en vinden meer sociale steun in hun directe woonomgeving.