Holland Immo Group voltooit plaatsing Parking Fund Nederland

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group medio november 2023 gelanceerde Parking Fund Nederland X is voltekend.

De emissie van het fonds heeft op 14 december 2023 plaatsgevonden met een totale fondsinvestering van € 16,6 mln en wordt volledig gefinancierd met eigen vermogen, verdeeld over 3.324 participaties van € 5.000.

Het fonds belegt in twee nog op te leveren parkeergarages in Den Haag: Binck City Park en One Milky Way. Deze garages, met in totaal 515 parkeerplaatsen, bieden stabiliteit door de langjarig afgesloten huurovereenkomsten van respectievelijk 25 en 20 jaar met Q-Park, marktleider in parkeeroplossingen.

Beide garages vormen een integraal onderdeel van de nieuwbouwprojecten Binck City Park en One Milky Way in de Haagse wijk de Binckhorst. Deze projecten bestaan uit verschillende woontorens, commerciële ruimtes en een zorgcentrum, die bijdragen aan de dynamische ontwikkeling van de Binckhorst. Deze synergie tussen parkeren en residentiële/commerciële ontwikkelingen versterkt de duurzaamheid van de investering. Het fonds verwerft de parkeergarages van VORM Ontwikkeling, waarmee medio 2023 overeenstemming werd bereikt.