Hoge duurzaamheidsranking voor woning- en winkelfonds van Altera

Het winkel- en woningfonds van Altera hebben voor het vijfde jaar op rij van Gresb een 5-sterren rating ontvangen.

Vastgoedbelegger Altera is met het Altera winkelfonds voor het tweede jaar op rij in haar categorie het meest duurzame winkelfonds van Nederland en sinds dit jaar ook van Europa.

Het Altera woningfonds, heeft haar hoge score verder uitgebouwd en heeft hiermee een tweede plaats in zowel Nederland als Europa gekregen in haar categorie. 

Duaal rendement

‘Onze strategie is gericht op het realiseren van duaal rendement: zowel financieel als op het gebied van ESG prestaties,’ zegt Jaap van der Bijl, CEO Altera. ‘We zetten ons in om duurzame gebouwen te ontwikkelen, bestaand vastgoed te verduurzamen en tegelijkertijd waarde te creëren voor al onze stakeholders: onze beleggers, onze huurders, en de maatschappij.’

ESG

De Gresb-benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. Gresb onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De recent gepubliceerde Gresb-benchmark heeft betrekking op data van ruim 2084 vastgoedbeleggers wereldwijd (en in totaal € 7,2 biljoen Assets under Management). Altera neemt sinds 2012 deel aan de Gresb-benchmark. Zowel het woning- als winkelfonds hebben dit jaar een score behaald van 95 van de 100 punten.

Laatste nieuws

Evenementen