Heijmans boekt goed resultaat, orderportefeuille goed gevuld

Bouw- en infrabedrijf Heijmans boekte over geheel 2023 een omzet van ruim € 2,1 miljard, meer dan de € 1,8 miljard van een jaar eerder. 

Voor het komend jaar komt volgens topman Ton Hillen de ‘€ 2,5 miljard in zicht’. In 2023 boekte Heijmans volgens Hillen ‘goede en voorspelbare financiële resultaten’, waarbij de ebitda enkele maanden geleden zelfs nog te laag werd ingeschat. Die kwam nu uit op € 147 mln. De nettowinst bedroeg € 60 mln. ‘Een dip in de woningmarkt’ werd door andere onderdelen van het conern gecompenseerd.

De overname van de ontwikkel- en bouwactiviteiten van Van Wanrooij was voor Heijmans een belangrijke mijlpaal in 2023. Het herstel in de woningmarkt in het vierde kwartaal kwam voor Heijmans mooi op tijd.

Vergelijkbaar

Hillen: ‘Bij Heijmans Vastgoed resulteerde dit over heel 2023 in het aantal woningverkopen van 1803, wat daarmee op een vergelijkbaar niveau ten opzichte van 2022 is uitgekomen.’ Over heel 2023 heeft Heijmans samen met Van Wanrooij 2579 woningen verkocht.

‘De toekomst zien we positief tegemoet’, aldus ene optimistische Hillen, met een stijgende orderportefeuille, waarbij in 2024 een jaaromzet van € 2,5 miljard in zicht komt. Met het reeds ingezette herstel van de woningmarkt, staat Heijmans Vastgoed en Van Wanrooij met een totale grondportefeuille van circa 30.000 woningen ‘uitstekend gesteld voor verdere resultaatsgroei’.